C's encara la cursa electoral del 20 de desembre amb el convenciment que irromprà amb força al tauler polític espanyol, que "no serà mai més un joc a dos, sinó com a mínim a quatre", segons ha pronosticat el cap de llista del partit per Barcelona. Juan Carles Girauta dóna per fet que d'aquí 15 dies quedarà segellada "la fi del bipartidisme" a l'Estat i que el projecte 'taronja' de "regeneració" aconseguirà "il·lusionar" els catalans, a qui ha demanat que "no piquin a l'ham" del populisme i el rupturisme que promet "fórmules màgiques", en al·lusió a Podemos i les opcions independentistes. La líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha fet costat a Girauta en l'enganxada de cartells, ha assegurat que "estem més a prop de tenir un president del govern espanyol que sigui català que d'una Espanya trencada per Catalunya".

Esprai en mà, Arrimadas i Girauta han donat el tret de sortida a la campanya electoral del 20-D amb una enganxada de cartells estil 'grafiter' a l'hotel Barceló Sants, amb prop d'un centenar de simpatitzants i la moral alta, confiats que aconseguiran entrar al Congrés amb un grup folgat de diputats.

Compten, diuen, amb un projecte innovador que pretén "reformar sense trencar" i un bon equip, amb "el líder més ben valorat de tota la política espanyola" al capdavant, segons ha recordat la dirigent del partit a Catalunya, fent referència al darrer CIS.

El candidat número u per Barcelona ha assegurat que C's és l'única força capaç d'aconseguir consensos per "regenerar" la democràcia espanyola i acabar amb la "xacra" de la corrupció. I és que el moment polític dels "vells partits" ja ha passat perquè ni PP ni PSOE tenen solució, ha dit. Ancorats al centre liberal demòcrata, els d'Albert Rivera apel·len a una "segona transició" espanyola aglutinadora de diverses sensibilitats.

Una nova transició que serà més fàcil que l'anterior perquè "no venim d'una dictadura", tal com ha indicat Girauta, però que, en canvi, sí que ha de tornar a estar encapçalada pels catalans, ha dit Arrimadas. En aquest sentit, ha assegurat que estem més a prop de tenir un president del govern espanyol que sigui català que d'una Espanya "trencada" per Catalunya.

"C's tornarà a fer possible que tothom se senti orgullós de ser espanyol, perquè existirà alguna cosa tangible que ho justifica", ha dit tot prometent canvis profunds en les institucions, uns servies públics de qualitat i mesures econòmiques que donin peu a la recuperació d'una classe mitjana "vigorosa" i a l'Espanya "del talent".

En aquest sentit, ha demanat als electors que apostin per una opció "sensata i viable" en lloc de projectes que volen "trencar-ho tot", ha dit al·ludint als de Pablo Iglesias, ni als que venen "fórmules màgiques" -"ens diuen que [amb la independència] tindrem millors pensions i que cada dia menjarem gelats"-, ha etzibat en to sarcàstic referint-se als partits sobiranistes.

Tant Girauta com Arrimadas han clamat per una Espanya integradora i moderna sense línies divisòries ni "exclusions", sense bàndols de "blaus i vermells" o d'"espanyolistes i sobiranistes".