El PSC ha començat la campanya electoral per a les eleccions al Congrés i al Senat espanyols amb un sopar míting a Badia del Vallès. Davant d'unes 500 persones, la cap de llista, Carme Chacón, ha proclamat al candidat a presidir el govern de l'Estat, Pedro Sánchez, i el seu partit com "l'única" que realment serveix per "fer fora Mariano Rajoy de la Moncloa". A més, Chacón ha demanat el vot per als socialistes per "desbloquejar la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya", i ha criticat a C's per ser "la mateixa dreta que el PP". A l'acte ha intervingut també el líder del PSC, Miquel Iceta, que ha clamat per una victòria socialista perquè els ciutadans "no poden esperar més per fer un relleu al govern".

Carme Chacón ha dedicat el seu discurs d'inici de campanya a dibuixar el que serà un dels missatges clau del PSC en aquests quinze dies. I és que la socialista vol deixar clar que un "vot massiu al PSC" implicaria "fer fora Rajoy" de la Moncloa. "Totes les enquestes diuen que a Espanya hi ha desig de canvi i que a Catalunya hi ha un desig massiu de canvi. I també diuen que només hi ha dos possibles presidents: Mariano Rajoy i Pedro Sánchez. I per tant, només hi ha un vot possible per fer fora Rajoy i la dreta, el vot als socialistes!", ha clamat arrencant els aplaudiments dels assistents.

Però C's també preocupa al PSC i per això, sense esmentar-lo, Chacón els ha criticat, ubicant-los "en la mateixa dreta que el PP" i assegurant que "tot i que diuen que són el canvi, ens volen donar el 'cambiazo'". "Ja els coneixem, sobretot aquí. A Catalunya han posat un candidat que semblava nou, però resulta que s'havia presentat ja tres cops, i pel PP!", ha dit, en referència a Joan Carlos Girauta, cap de llista de C's per Barcelona. I és que per a Chacón, PP i C's tenen una base massa similar. "Van de blau o de taronja, però quan han de governar fan el mateix, son la dreta", ha sentenciat Chacón.

La candidata del PSC també ha volgut demanar el vot per al seu partit pel canvi territorial que assegura que els socialistes volen impulsar amb la reforma de la Constitució. "Si necessitem fer fora Rajoy per desbloquejar la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya, i tornar a tenir un govern que parli de democràcia i d'un nou pacte de convivència, la resposta es diu Pedro Sánchez i PSC", ha sentenciat.

Abans del discurs de Chacón, han intervingut l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, la primera secretària de la federació comarcal del PSC del Vallès Sud i membre de la llista al Congrés, Carme Carmona, i el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta. Ha estat justament ell qui ha fet un discurs encoratjant més als militants i simpatitzant a fer campanya "i que no falti temps" per arribar a la victòria socialista "a Catalunya i a Espanya".

A més, utilitzant el lema de la campanya del PSC per al 20-D, Iceta ha assegurat que els socialistes "no és que tinguem solucions, és que som la solució". "Ningú més pot fer tot el que cal fer. Uns perquè callen, altres perquè dissimulen i altres perquè roben", ha afegit.

I és que el líder del PSC té clar que en aquestes eleccions està en joc "si hi haurà canvi o no, i si el diàleg que es cal el farem més fàcil o més difícil". A més, en la mateixa línia que Chacón, Iceta ha alertat sobre C's perquè "si treu molts vots i suma amb el PP ens recordarem tota la vida". "Ens ho juguem tot a una sola carta", ha conclòs.

L'acte ha acabat amb Carme Chacón descobrint un cartell digital de la seva campanya, i amb un animat moment amb Miquel Iceta a l'escenari, a ritme de