Acaba l’intercanvi entre l’alumnat del Ruiz Amado i l’escola d’Elna, Joseph Néo

L’activat s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn amb l’objectiu d’oferir oportunitats més enllà de l’escola

Els alumnes d’intercanvi a Castelló d’Empúries.

Els alumnes d’intercanvi a Castelló d’Empúries. / AJ CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Emporda.info

Els alumnes de l’escola Joseph Néo d’Elna han passat tres dies i dues nits a Castelló d’Empúries perquè han fet l’intercanvi amb els estudiants de quart de primària de l’Escola Ruiz Amado.

Aquesta activat s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn amb l’objectiu d’oferir als infants oportunitats més enllà de l’escola i s’ha pogut dur a terme gràcies a una subvenció pluriennal Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l’Espai Català Transfronterer del Departament de la Presidència, de la Generalitat de Catalunya.

Durant aquests dies que l’alumnat d’Elna ha visitat Castelló d’Empúries també han organitzat diferents visites pel municipi, una ruta pels aiguamolls de l’Empordà i una excursió a les ruïnes d’Empúries. Els nens i nenes d’Elna també van fer una ruta pels canals d’Empuriabrava, van passejar pel passeig Marítim i van visitar el papallonari del municipi.

La cloenda de l’intercanvi es va fer el dijous 25 a la tarda a la Sala Municipal amb un seguit de danses dels alumnes d’ambdós municipis. En total, han participat en el projecte 87 infants que han pogut gaudir de l’àmbit cultural i lúdic, així com de la vivència de fer un intercanvi transfronterer.

El mes de març passat va ser l’alumnat de Castelló d’Empúries qui va passar dos dies i una nit a Elna. Amb la seva estada allà, van visitar, acompanyats dels nens i nenes de l’Escola Joseph Néo, l’entorn catedralici de la vila i la maternitat d’Elna, i van portar a terme diverses activitats.

L’any 1986 l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es va agermanar amb la Vila d’Elna, vila de la comarca del Rosselló, a la Catalunya Nord, amb la finalitat de posar les bases d’una relació comuna a partir dels vincles històrics, culturals i patrimonials entre ambdós municipis.