El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez Cambray, ha assegurat aquest dimecres que s'estan fent "bestretes" perquè els ajuntaments puguin pagar la gratuïtat del curs P2 a les escoles bressol públiques.

"Perquè els ajuntaments no hagin d'avançar diners, el que estem fent als ajuntaments són bestretes, avançar els diners", ha defensat el conseller en resposta a una pregunta durant la sessió de control al Govern en el ple del Parlament.

En matèria de segregació escolar, el conseller ha destacat que el Govern ha decidit fer acompanyament econòmic de l'alumne, perquè "les escoles acabin representant les famílies de l'entorn on viuen", i ha afegit que els pagaments es faran aviat, d'aquí a un parell de mesos.

Cambray també ha valorat que des del 2019 hi hagi hagut 13 escoles que han demanat integrar-se a la xarxa pública de la Generalitat, la qual cosa ha suposat incrementar en 7.000 les places de l'educació pública catalana, 2.700 a la ciutat de Barcelona, segons les seves dades.

Ha concretat que recentment han sol·licitat incorporar-s'hi l'escola Joviat de Manresa i la de Sant Felip Neri del barri Gòtic de Barcelona, dos centres que ha assegurat que són un "exemple de cohesió social i escoles de barri".