Un total de 23 alumnes de 13 centres de la comarca són els semifinalistes de la sisena edició del Concurs d'Oratòria Juvenil de l'Alt Empordà 2022. Després d'una llarga aturada per la pandèmia, la represa del concurs ha començat aquest dissabte 11 de juny a les 9 del matí a l'Auditori dels Caputxins de Figueres amb les primeres acreditacions, l'ordre de les exposicions i algunes fotografies.

Els participants han exposat les seves idees a la semifinal, a partir d'un quart de deu del matí, i a les onze està previst el refrigeri, mentre duri la deliberació dels membres del jurat.

Com és habitual, el concurs comptarà amb una conferència a càrrec d'un professional en aquest àmbit. Enguany és Andrea Montero, actriu, locutora, presentadora, escriptora i especialista en intel·ligència emocional que presentarà 'Gestionar emocions quan parles en públic'.

A les 12 del migdia, quan ja es coneguin els cinc finalistes, aquests faran les seves exposicions. A dos quarts d'una es lliuraran els guardons i els diplomes, i es farà públic el nom del guanyador de la sisena edició.

Dos temes, tres minuts

Les dues temàtiques que els alumnes havien de preparar per a la jornada d'avui eren: vivim en un món globalitzat, i les aparences enganyen? Abans de començar, i per sorteig, s'escull quin dels dos temes han d'exposar. Les temàtiques les van conèixer ahir, divendres 10 de juny.

Tretze centres altempordanesos

Les escoles i instituts que han presentat alguns dels seus alumnes de quart d'ESO al concurs d'aquest any són: La Salle Figueres, l'Institut Cap Norfeu de Roses, l'Institut El Pedró de l'Escala, l'Institut Narcís Monturiol, l'Institut Ramon Muntaner, l'Institut Escola El Bruel Empuriabrava, l'Institut de Vilafant, el Centre Escolar Empordà, l'Institut Cendrassos, l'Institut de la Jonquera, l'Institut Illa de Rodes, l'Institut Olivar Gran i l'Institut de Castelló d'Empúries.