Empordà

Empordà

El Concurs per a la Joventut d’Òmnium ha rebut 220 treballs d’alumnat de l’Alt Empordà

El Teatre Municipal de Roses ha acollit el lliurament dels premis d’aquesta convocatòria, que en aquesta edició ha estat dedicada a Pau Casals amb motiu del cinquantenari del seu discurs a l’ONU

Tots els premiats del Concurs per a la Joventut | ÒMNIUM

El Teatre Municipal de Roses ha acollit el lliurament dels premis del 43è Concurs per a la Joventut de l’Alt Empordà, dedicat a Pau Casals amb motiu del cinquantenari del seu discurs a l’ONU. El certamen el promou Òmnium Cultural Alt Empordà i va dirigit a alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius. En aquesta convocatòria, es premien treballs literaris, socials, científics, auca i recitació de poemes i s’hi han presentat un total de 220 treballs escrits de les diferents modalitats.

L’alumnat que ha guanyat en la categoria de Primària | ÒMNIUM

Per categories, destacar que el Premi Maria Verdaguer de Creació Literària és per a alumnat de cicle mitjà i cicle superior de Primària i els guanyadors han estat: Jofre Mesas (3r) i Albert Roqué (4t), de l’Escola Torre d’en Reig de Vilabertran; Inga Gibrat i Irene Catenys (3r), Raquel Doueu i Berta Malirach (4t) i Maria Fernanda Dos Ramos (6è), de l’Escola Carme Guasch i Darné; Martina Batlle i Paula Sabater (5è), de La Salle Figueres; Ariadna Romans (6è), de l’Escola Josep Pallach de Figueres, i Neus Garre (6è), de l’Escola Ruiz Amado de Castelló d’Empúries.

Els joves que han estat premiats a Secundària | ÒMNIUM

Per a l’alumnat de Secundària es concedeixen els Premis Maria Àngels Anglada d’auca, contes i poesia. En l’apartat d’auca, els guanyadors han estat Evelyn Ortega (1r d’ESO), del Centre Escolar Empordà de Roses, i Meritxell de Palol (2n d’ESO), de les Escolàpies Figueres. Pel que fa a contes, han estat premiats Elsa Berta Muñoz (1r), Núria Subirós (3r) i Adrián San Miguel (4t), de l’Institut Illa de Rodes de Roses, i Lluc Tomás (2n), de les Escolàpies. Quant a poesia, els guanyadors han estat Laura Noguera (1r) i Francesc Barragán (2n), de les Escolàpies, i Nira Hernández (3r) i Dhanya Rawtani (4t), de l’Illa de Rodes.

Els estudiants de Batxillerat i Cicles guardonats | ÒMNIUM

En la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius, el Premi Miquel Solé de Recerca de Ciència i Tecnologia l’ha obtingut Marc Abad, del Centre Escolar Empordà, pel treball "L’agricultura regenerativa. El maneig holístic que pot revertir el canvi climàtic". El Premi Josep M. Ametlla de Recerca d’Història ha estat per a Laura Masmiquel Franch, de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, pel treball "3804. Un figuerenc a Mauthausen", el Premi Òmnium Cultural de Poesia l’ha guanyat Blai Higueras, de l’Institut Ramon Muntaner, pel treball "Records de guerra", i el Premi Òmnium Cultural de Narrativa se l’ha emportat Jordi Costa Gayoso, també del Ramon Muntaner, per "Fugitiu".

La gala ha comptat amb una actuació del cor de cambra Estem d’Acords i com a cloenda de l’acte el president d’Òmnium, Eduard Cebrià, i ha agraït la implicació dels centres educatius de l’Alt Empordà en aquests premis.

Compartir l'article

stats