Figueres va tancar el divendres 27 de maig el Projecte Rossinyol del curs 2021/2022, després d'intensos mesos de feina. L'escola d'hostaleria de l'institut Olivar Gran va acollir l'acte de comiat de la proposta, tal com ho va fer amb l'inici d'aquesta el novembre de l'any passat.

Aquesta és una iniciativa emmarcada en el Pla Educatiu de l'Entorn de Figueres, que té com a objectiu ser un projecte de mentoria entre estudiants de la Universitat de Girona i alumnes de primària i secundària de diversos centres educatius de la capital altempordanesa. La principal novetat d'enguany ha estat la participació d'alumnes de secundària, a més de l'augment de la xifra de mentors i estudiants participants.

Un total de 22 infants de diferents escoles i instituts de la ciutat han estat "aparellats" amb 22 estudiants de la UdG. Els mentorats han estat alumnes de cicle superior de primària (5è i 6è) de l’Amistat, del Joaquim Cusí, de l’Anicet, de Pagès, del Pous i Pagès, del Josep Pallach, del Parc de les Aigües i del Salvador Dalí. A escala de secundària: del Cendrassos, del Ramon Muntaner i de l'Olivar Gran. El de Figueres és un dels projectes Rossinyol més grans arreu de Catalunya.

Els mentors han acompanyat, en diverses trobades durant el curs escolar, els alumnes per tal de facilitar-los el procés d'inclusió. Això s'ha fet a través d'activitats culturals i d'oci del mateix municipi i d'altres llocs. Una de les més destacades va ser la que es va fer a l'inici del projecte, al Teatre-Museu Dalí, de manera conjunta.