El Centre Escolar Empordà de Roses estrena dos nous projectes, per al pròxim curs 2022-2023, amb la inauguració del Batxillerat Artístic i el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Màrqueting i Publicitat, aquest, fins ara inèdit a la comarca de l’Alt Empordà. Les dues propostes busquen donar resposta a l’esperit creatiu dels joves, un àmbit amb molt de potencial per al món laboral del futur.

Per una banda, l’escola impartirà el Batxillerat d’Arts Plàstiques Imatge i Disseny dirigit a tots aquells alumnes amb inquietuds entorn les Belles Arts (dibuix, pintura i escultura), les Arts Plàstiques (joieria, arts tèxtils, etc.) i entorn les arts gràfiques (audiovisual, disseny gràfic i producció cultural). L’alumnat, a part de cursar les assignatures comunes a totes les modalitats del Batxillerat, també aprendrà dibuix artístic, dibuix tècnic aplicat a les arts plàstiques i al disseny, cultura audiovisual, fotografia, publicitat i comunicació audiovisual, entre altres.

Pel que fa a la gran novetat, el CFGS de Màrqueting i Publicitat, estarà enfocat a formar nous professionals en l’àmbit del màrqueting, les xarxes socials, la publicitat i en l’àmbit genèric de la comunicació. El cicle, que comptarà amb professors i especialistes empresarialment actius, s’impartirà amb la metodologia de simulació d’empreses, una forma innovadora de treballar que permet convertir l’aula en una empresa de comunicació. A més, els alumnes tindran l’oportunitat d’organitzar esdeveniments, tallers creatius i fer pràctiques a les principals agències de publicitat de la zona.

Nova aula multimèdia

El Centre Escolar Empordà, que ofereix estudis des de la Llar d’infants fins al Batxillerat i els cicles formatius, ha renovat les seves instal·lacions amb la construcció d’una nova aula multimèdia que serà utilitzada en aquestes dues noves modalitats. A més, ha impulsat un programa d’Internacionalització que permetrà, en el cas del Batxillerat, que els alumnes aprenguin conjuntament amb altres escoles europees amb iniciatives de cooperació i mobilitat, com les que ofereix el programa Erasmus+. En el cas dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior, a més, aquests tindran l’oportunitat de fer pràctiques a Dublín.

Tots dos cursos s’inauguren davant la manca d’oferta d’estudis d’aquesta mena a l’Alt Empordà: mentre que de modalitat artística només hi ha un altre centre en tota la comarca que l’imparteix, el Cicle de Màrqueting i Publicitat serà una novetat absoluta en el territori empordanès.