"L'Escala és dels únics municipis de l'Empordà amb més de 10.000 habitants que no disposa d'un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. L'Ajuntament de l'Escala manifesta el seu descontentament amb la decisió que s'ha pres, no comprèn la negativa dels departaments d'Educació i Economia a una necessitat fonamentada pel mateix consistori la direcció de l'Institut que es vol per un alt nombre de joves que vol continuar estudiant al municipi i no té cap opció", remarca la moció, que afegeix: "Si bé és cert que des dels serveis territorials del departament a Girona ens consta que s'ha treballat activament per aconseguir el cicle a l'Escala, sol·licitant-lo i defensant-lo, el fet que des dels serveis centrals s'hagi denegat de nou genera una segregació per als joves del municipi i els situa en desavantatge davant d'altres joves del territori".

L'Escala ja va demanar un cicle de grau mitjà el curs 2017-2018 centrat en serveis en restauració, el qual comptava amb el suport del teixit empresarial, però es va denegar amb l'argument que ja hi havia aquest tipus de formació a Figueres i Girona. En aquesta ocasió, d'acord amb els serveis territorials i amb el projecte de l'institut, s'havia demanat disposar d'un cicle en gestió administrativa i/o sistemes microinformàtics i xarxes. En aquest cas, s'ha respost a l'institut amb una negativa "sense cap motivació al respecte".

L'àrea d'Educació de l'Ajuntament i la direcció de l'institut "constaten una manca d'oferta formativa al municipi que aboca a una desmotivació d'un segment important de joves que no tenen prou mitjans per accedir a ofertes formatives post-obligatòries fora del municipi". En aquest sentit, es remarca que la xarxa de transport públic amb altres punts on s'ofereix aquest tipus de formació és insuficient.

"Des del consistori demanem que es tingui en compte la realitat territorial i de connectivitat del municipi de l'Escala amb el seu entorn i, en especial, amb els municipis que tenen oferta de CGM per prendre decisions. Cal ser coneixedor d'aquest fet abans de decidir la implantació dels CGM, per ser justos amb les seves adjudicacions", conclou la moció.

Nova gespa al camp de futbol municipal

El ple també va aprovar una modificació de crèdit d'aproximadament un milió d'euros que ha de permetre, entre altres inversions, la renovació de la gespa del camp de futbol municipal. En aquest sentit, la decisió que s'ha consensuat entre Ajuntament i la junta directiva del FC l'Escala és la de canviar la gespa natural del camp principal per una gespa artificial d'última generació. D'aquesta manera, el camp gran, que ara és utilitzat fonamentalment per al primer equip, per la fragilitat que presenta la gespa natural, podrà passar a ser utilitzat per la resta d'equips, que ara es concentren en el segon camp, que ja es va fer amb gespa artificial.

El Futbol Club l'Escala suma més de 300 jugadors de futbol base i una vintena d'equips, amb una gran activitat de dilluns a diumenge, entre entrenaments i partits. Això fa que hi hagi una alta concentració d'activitat al segon camp, que dificulta l'organització d'horaris. Fa poc ja es va fer un petit camp d'entrenament suplementari per als més petits, però amb la inversió prevista al camp gran "tindrem una millor qualitat d'entrenament i ús, que notarà especialment l'esport de base. Ës una actuació molt necessària i consensuada amb la junta directiva", ha remarcat el regidor d'Esports, Boran Minic.

Es preveu una inversió d'uns 800.000 euros, que es vol executar aquest estiu, per tal que estigui a punt per a la propera temporada.

Nova sala de plens

Aquesta sessió plenària ha estat la primera que es fa a la nova Sala de Plens, que ocupa el que havia sigut la Sala d'Actes de la planta baixa de l'Ajuntament.