L'Auditori dels Caputxins de Figueres va acollir ahir, divendres 22 d'abril a partir de les sis de la tarda, el lliurament dels Premis Juvenils de Treball de Recerca de Batxillerat: el XXI Premi Albert Compte a treballs de recerca d'humanitats i ciències socials, el XXXII Premi Josep M. Alvárez a treballs de recerca de medi ambient i natura, i el I Premi Fàtima Bosch a treballs de recerca de ciències.

A l'acte, hi va ser present el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez, a més dels representants dels diferents organitzadors: l'Institut d'Estudis Empordanesos, la IAEDEN-Empordà, i l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica.

L'objectiu d'aquests premis és posar en relleu i homenatjar la figura d'uns professors, molt vinculats a la ciutat de Figueres, que mereixen un reconeixement per la seva tasca entre els joves. Amb el I Premi Fàtima Bosch, l'ACDIC vol retre homenatge, a més, a totes les professores de secundària que, a causa del seu gènere, no van poder exercir la docència a la comarca fins a l'any 1932.

Les joves premiades són:

  • Xènia Pujolràs Moret, de l'Institut Cendrassos de Figueres, pel treball "La vida de les dones a pagès"
  • Aina Matamala Tusset, de l'IES Monturiol de Figueres, pel treball "La maternitat d'Elna (accèssit)
  • Laura Santmiquel Franch, de l'IES Ramon Muntaner de Figueres, pel treball "Un figuerenc a Mauthausen" (accèssit)