El Concurs d’Oratòria Juvenil de l’Alt Empordà es reprèn aquest curs després d’un llarg parèntesi provocat per la pandèmia. Els estudiants que cursen 4t d’ESO als instituts de la comarca ja es preparen per a la gran fita, que se celebrarà l’11 de juny a l’Auditori dels Caputxins de Figueres.

Des del Servei Educatiu de l’Alt Empordà, ja s’ha fet pública la convocatòria, adreçada als alumnes de 15 i 16 anys de tots els centres educatius de la comarca. Són els mateixos instituts participants els quals hauran de fer una preselecció, dins del mateix centre, per escollir els semifinalistes del concurs, que es trobaran l’11 de juny a Figueres.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar i promoure entre l’alumnat i les seves famílies la necessitat de millorar l’expressió oral i de saber-se expressar en públic amb naturalitat i eficàcia, tot utilitzant recursos argumentatius i retòrics adients. «És indispensable que donem als nostres joves les eines per fer-los guanyar confiança i seguretat, i que els proporcionem plataformes des d’on puguin posar a prova les estratègies i els recursos adquirits», exposa el grup de treball que impulsa el concurs. La proposta és possible gràcies a la coordinació del Servei Educatiu de l’Alt Empordà, el Departament d’Educació de la Generalitat i Barcanova Editorial.