El plenari del Consell Escolar de Catalunya (CEC) debatrà aquest dilluns a la tarda si demana una moratòria d'un any a l'entrada en vigor del nou calendari escolar.

Es tracta del debat del dictamen preceptiu sobre l'ordre de calendari de la Conselleria d'Educació de la Generalitat, que va disposar que el proper curs comenci el 5 de setembre a les escoles i el 7 en els instituts.

Segons han explicat fonts coneixedores, la sessió arriba precedida del treball en una comissió interna del CEC que la setmana passada ja va analitzar la qüestió i on molts membres van plantejar l'opció de la moratòria, mentre que els representants de la Conselleria s'hi van oposar.

Així les coses, en el plenari d'aquest dilluns previsiblement es presentaran més esmenes en la mateixa línia, ja que el reglament permet debatre aportacions fins a l'últim moment i cada conseller que presenti una esmena podrà defensar-la 'in voce'; també pot haver-hi vots particulars.

El dictamen que s'aprovi ha de recollir els consensos i els dissensos, per la qual cosa el document final inclourà múltiples opinions sobre el nou calendari escolar, però en qualsevol cas servirà per expressar l'enuig de molts membres del CEC sobre la qüestió.

Una vegada aprovat, el dictamen sobre el calendari s'elevarà a la Conselleria d'Educació, que segons la normativa ha de consultar al CEC perquè elabori dictàmens preceptius però no vinculants sobre qüestions educatives.

L'anunci del nou calendari, el passat 10 de febrer, va provocar mobilitzacions sindicals i una acampada d'una nit en la Conselleria, que van acabar derivant, juntament amb altres reivindicacions, en la convocatòria de cinc jornades de vaga --les tres primeres es van fer la setmana passada--.