El Palau de les Heures de Barcelona va acollir, el passat 3 de març, la I jornada d'homenatge a l'empordanesa Pilar Heras, que va morir fa tres anys, i que havia estat professora de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona.

L’acte, organitzat pel Grup de Pedagogia Social de la Universitat de Barcelona, va consistir en una taula rodona en què diverses especialistes van valorar l’aportació que havia fet l’homenatjada en els diversos àmbits en els quals havia treballat: feminisme i igualtat (Mercè Vilalta), interculturalitat (Rosa Marí), Educació ambiental (M. Jesús Igual), Cooperació (Sandra Costa), Infància i famílies (Ester Gil) i Justícia (Marina Cerdà), moderada per Jaume Trilla, company de facultat.

A la segona part es van dur a terme seminaris “Compartim mirades” per debatre amb estudiants i professionals inscrits els avenços en els camps esmentats a partir del llegat de la Pilar. Va ser una jornada també de treball.

Finalment, a la cloenda, el cantautor Josep Tero, que havia compartit el grup musical Indika amb Pilar Heras, va cantar una cançó i després de la intervenció de la família, la Degana de la Facultat d’Educació va cloure l’acte.

L'assistència va ser nombrosa, amb un centenar de participants entre els qui hi van ser presencialment i els que ho van seguir en streaming.

A l'acte es va anunciar la voluntat de continuar reivindicant el llegat d'Heras en una jornada anual amb diversos formats. Una d'aquestes es durà a terme a l'Empordà, lloc de naixement, i una altra a Barcelona, lloc on va exercir de professora i de directora general de Justícia Juvenil de la Generalitat de Catalunya. També es va informar de la voluntat de digitalitzar els seus articles i publicacions a fi de fer-los accessibles a estudiosos i investigadors.