Figueres ha acollit l'onzena edició del Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l'Alt Empordà, aquest dissabte 12 de març. La jornada ha tingut lloc al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer de Figueres, i ha comptat amb diversos alumnes de batxillerat i els seus professors, de diferents instituts de Catalunya.

A les nou del matí, s'ha fet la benvinguda i l'acollida dels participants. A les 10, han començat tres xerrades, en paral·lel, per als estudiants:

  • La probabilitat: una eina per modelar la incertesa, a càrrec de Xavier Bardina, de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Les matemàtiques de les poblacions, a càrrec de Sílvia Cuadrado, de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Euclides i el xifrat de clau compartida, la multiplicació del camperol rus i l'intercanvi de claus, a càrrec de Jordi Pujolàs, de la Universitat de Lleida.

A les 11, els alumnes han tingut pausa per esmorzar, i mitja hora més tard els professors han rebut la conferència 'Pensament computacional amb Snap', a càrrec de Raül Fernández, de l'Institut Vidreres.

Els professors i professores que han acompanyat els seus alumnes al Dissabte Transfronterer SERVEIS EDUCATIUS ALT EMPORDÀ

A les 13:15 h, s'han conegut els noms dels guanyadors d'aquesta edició.

El Dissabte Transfronterer de Matemàtiques és impulsat per la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Ajuntament de Figueres i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.