El Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala ha posat en marxa, recentment, un nou programa d’activitats pedagògiques, que van dirigides a escoles i instituts per donar a conèixer el patrimoni local. Aquestes novetats s’han presentat a les dues escoles i l’institut de l’Escala, amb les quals dona el tret de sortida a aquesta nova oferta de visites i tallers.

Amb l’objectiu d’ampliar l’oferta pedagògica, durant aquest curs es començaran a oferir dues noves visites i dos tallers, centrats en els actius patrimonials del municipi costaner, especialment el patrimoni pesquer i salador. Aquestes noves activitats s’han creat des del Museu de l’Anxova i de la Sal, amb la col·laboració de l’empresa de serveis culturals TretzeCultura.

Aquestes noves activitats s’afegeixen a les que ja s’estaven oferint fins ara, que inclouen visites i tallers per divulgar els diferents espais vinculats al Museu de l’Escala: El Museu de l’Anxova i de la Sal (MASLE), l’Alfolí de la Sal– Museu de l’Escala Casa de pescadors can Cinto Xuà, la Barraca de pescadors de la Creu, el Cementiri Mariner, la Torre de Montgó i la Torre del Pedró.

D’aquesta manera, el consistori escalenc ha trobat una nova proposta per tal d’involucrar els estudiants del municipi en els museus al llarg dels cursos escolars.