L'Ajuntament de l'Escala ha convocat la segona edició dels Premis Escolars Pilar Pellicer, creats l'any passat amb l'objectiu d'estimular l’interès dels estudiants locals per a l’estudi i la recerca, especialment referent a temàtiques vinculades al municipi.  

L'objecte del concurs és l’elaboració d'un treball de recerca, escrit en llengua catalana, basat en qualsevol aspecte relacionat amb L’Escala. Pel que fa a Batxillerat, l’àmbit del treball és ampliable a la comarca de l’Alt Empordà, sempre que aquests treballs tinguin alguna vinculació amb el municipi de l’Escala. Pot participar en aquest concurs tot l’alumnat matriculat a 6è de primària, 4t d'ESO i 2n de Batxillerat a qualsevol dels centres d'ensenyament de L’Escala durant aquest curs 2021-2022.

 L'obertura de la convocatòria és la data de publicació de les bases i el termini de presentació dels treballs es fixa el dia 20 de maig, per als treballs de primària, i el dia 29 de maig, per als treballs de secundària.

 Els premis s'atorgaran, a un treball per a cada escola i consistiran en:

  • Premi escola Empúries (6è de primària): Al millor treball - Val bescanvi de 150€ a la papereria/copisteria Print
  • Premi escola Esculapi (6è de primària): Al millor treball - Val bescanvi de 150€ a la papereria/copisteria Print
  • Premi Secundària (4rt ESO): Al millor treball - Una entrada per a cada integrant del grup a un dels concerts del Festival Portalblau 2022 i un val bescanvi de 50 euros a la impremta Cuatro Tintas.
  • Premi 2n Batxillerat: Al millor treball - Una entrada per a cada integrant del grup a un dels concerts del Festival Portalblau 2022 i un val bescanvi de 50 euros a la impremta Cuatro Tintas.

Es va decidir posar el nom de Pilar Pellicer i Parals, en homenatge a aquesta mestre de l’escola pública de l’Escala durant 22 anys.