Figueres va celebrar l'inici del Projecte Rossinyol del curs 2021/2022, ahir 26 de novembre a les sis de la tarda, a l'escola d'hostaleria de l'institut Olivar Gran de la ciutat.

La proposta, emmarcada en el Pla Educatiu d'Entorn de Figueres, consisteix en un projecte de mentoria que es porta a terme per part d'estudiants de la UdG, els mentors i mentores, i alumnat de primària i secundària de la ciutat figuerenca amb l'objectiu d'acompanyar i donar a conèixer Figueres als nens i nenes.

A l'acte van assistir-hi Òscar Prieto, representant de la Universitat de Girona, Josep Alegrí, regidor d'Educació del consistori figuerenc, Sandra Rivera, del LIC Departament d'Ensenyament, i Anna Cortada, del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Figueres.

Precisament, el regidor d'Educació defensa el projecte Rossinyol com "una gran eina per la cohesió social" i es mostra orgullós de ser "una de les ciutats referents en aquest projecte".

En poc més de deu anys, la participació s'ha multiplicat per cinc, ja que en el primer curs de realització, el del curs 2010/2011, en van formar part 5 parelles i enguany ja en són 22. La dada implica que el de la ciutat de Figueres és un dels projectes Rossinyol més grans de Catalunya.

A la festa d'inici, els infants van conèixer els que seran els seus mentors i mentores un cop per setmana durant tres hores, i a la trobada conjunta que tindrà lloc l'11 de desembre al museu Dalí.

Les escoles participants són l'Anicet de Pagès i de Puig, Parc de les Aigües, Josep Pallach, Pous i Pagès, Amistat, Salvador Dalí i Joaquim Cusí, a més de tres instituts de secundària: Cendrassos, Ramon Muntaner i Olivar Gran.