En la galeria de docents il·lustres de l’institut Ramon Muntaner ja figuren tots els professors i totes les professores que, amb la seva tasca, han ajudat a construir la història del centre, de la ciutat i de la comarca i que van esdevenir fonamentals en la formació de diferents generacions d’alumnes. El projecte l’han completat els alumnes del grup d’enriquiment i la seva execució ha estat possible gràcies a l’ajut de l’Associació de Famílies (AFA) de l’institut.

L’exposició ha incorporat els panells dedicats a Lluís M. Jordi (1864-1929), Ernesto Carratalá (1918-2015), Joaquim Serra Vila (1892-1976) i Isabel-Clara Simó (1943-2020), tots ells docents que en diversos moments del segle XIX i XX van deixar una profunda empremta en el centre.

Els nous plafons venen a completar la Galeria de docents il·lustres, que s’exposa a l’escala principal de l’institut, on figuren Julián González de Soto, Joan Maria Bofill, Juan Núñez, Magda Folch, Joan Guillamet, Albert Compte, Josep Maria Álvarez, Carmina Pleyán, Josep Cuadras, Dolors Condom, Gabriel Alomar, Ramon Reig, Maria Àngels Anglada, Alexandre Deulofeu, Joaquin Grasa i Joan Subias.

Dues de les imatges que s'exposen a l'Institut Ramon Muntaner INS RAMON MUNTANER

Les fotografies de tots els professors estan acompanyades per breus textos biogràfics, en homenatge a aquells professionals de la docència que, sovint en temps difícils, van desenvolupar la seva tasca amb rigor, compromís i passió.

«La Galeria de docents il·lustres de l’institut Ramon Muntaner és un projecte de reivindicació de la tasca docent que ha despertat l’interès de diversos centres i institucions», expliquen els representants de l’equip directiu, alhora que es feliciten que, precisament, el portal de la Sociedad Española para el Estudio del Patrimonio Histórico Educativo, depenent de la Universitat Complutense de Madrid, ha publicat al seu web, en forma d’exposició virtual, aquesta iniciativa de l’institut Ramon Muntaner.

Inspirada en la Galeria d’Empordanesos Assenyalats que la Biblioteca de Figueres, en anys de la Mancomunitat, va voler emprendre, «la galeria de docents il·lustres vol vindicar unes dones i uns homes que van ajudar a forjar la identitat intel·lectual i humana de diverses generacions», segons indiquen els impulsors del projecte.