Durant el curs escolar 2020-2021, l'Agència de l'Energia i Clima de l'Alt Empordà del consell comarcal ha coordinat el recurs pedagògic "Més o Menys" a diversos centres educatius de la comarca. Aquest taller itinerant vol sensibilitzar als joves en la utilització d’energies renovables i comprovar experimentalment l’estalvi i l’eficiència energètica. La sessió de treball dura una hora i està destinada als alumnes del cicle superior de primària i primer d’ESO.

Concretament, aquesta activitat s’ha dut a terme en escoles d'Agullana, Avinyonet de Puigventós, Borrassà, Cabanes, el Far d’Empordà, Fortià, Garriguella, Garrigàs, Navata, Roses i Ventalló. I als instituts de la Jonquera i el Ramon Muntaner de Figueres.

En alguns casos el material s’ha cedit al professorat del centre i en d’altres un tècnic ha dinamitzat l’activitat. A més, aquest mes de juny s'ha realitzat, a Vila-sacra, un taller dirigit a les famílies del poble aprofitant el material didàctic.

La Diputació de Girona va lliurar, l’any passat, aquest material a l'Agència Comarcal de l'Energia i Clima (ACEC) per tal que l'ens coordini el seu ús a les escoles de l'Alt Empordà. L'objectiu del recurs és sensibilitzar als alumnes sobre l'estalvi energètic i l'eficiència energètica comparant els hàbits d'una persona malbaratadora amb una estalviadora. A més, disposa d'un comptador i una placa solar per tal que els escolars entenguin el funcionament de l'energia solar fotovoltaica.