Alumnat de les Escolàpies Figueres ha promogut una exposició fotogràfica de caràcter solidari, per col·laborar amb el projecte Sed-bulla, que treballa per escolaritzar els nens i les nenes que viuen una situació de risc d'exclusió social a Santo Domingo, a la República Dominicana. L'exposició l'han instal·lat a Figueres, al Cafè dels Tints Concept&More i presenta una selecció de vint fotografies de la ciutat de Figueres. Totes les imatges són obra dels alumnes de 4t d'ESO de la matèria optativa de Comunicació Audiovisual, dins del treball interdisciplinari PH_igueres PH_otogra_PHS.«La idea d'aquesta iniciativa va sorgir quan alumnes i professors de la matèria van presentar els seus treballs del primer trimestre. El resultat va agradar tant que es va suggerir compartir amb la gent de fora l'escola la tasca realitzada», expliquen els estudiants de 4t d'ESO. L'exposició fotogràfica es pot visitar fins al 18 d'abril.

El component solidari ve donat perquè qui vulgui pot reservar i comprar una fotografia, i ho pot fer pel preu simbòlic de 15 euros amb el marc inclòs. Els beneficis de les vendes es destinen a Sed-bulla. Cada obra, conté un codi QR amb tota la informació sobre el projecte, a més de la fotografia, l'autoria i altres detalls.

«Amb aquesta iniciativa es busca donar visibilitat a la gran protagonista de la mostra, la nostra ciutat de Figueres. L'alumnat ens ensenya els seus racons favorits des d'un punt de vista adolescent, amb imatges captades i tractades amb telèfons mòbils. Els resultats han estat excel·lents i l'alumnat ha gaudit molt fent les fotos i preparant l'exposició», comenten els professors que coordinen l'optativa. Les instantànies han estat fetes amb els coneixements adquirits durant el primer trimestre, on s'ha treballat la composició, la il·luminació, la perspectiva i altres aspectes tècnics de la fotografia.