Des dels anys 90 del segle passat, la Fundació Clerch i Nicolau, del carrer Nou de Figueres, acull l'Aula Comarcal Alt Empordà de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), que ofereix un seguit de formacions: el Grau de Treball Social (primer curs), el curs d'accés a la universitat per a majors de 25 i de 45 anys, el programa CUID d'aprenentatge d'idiomes (anglès, francès, català i castellà) i el programa Uned Sènior per a majors de 50 anys.

El centre Associat UNED Girona, on pertany el Centre Comarcal Figueres-Alt Empordà, té obertes les matrícules -fins al 22 d'octubre- per als cursos, que s'iniciaran el dia 5 d'octubre. Hi ha descomptes en la matrícula d'idiomes per als treballadors de l'Ajuntament de Figueres i estudiants de la Universitat de Girona (UdG), entre altres.

La UNED ofereix un model educatiu d'aprenentatge centrat en l'estudiant, en la renovació curricular i pedagògica permanent. Això ho fa posant al servei dels i de les estudiants els nous instruments i recursos que ens ofereix la tecnologia i el treball en xarxa, sense oblidar els valors humanístics i socials que donen sentit al foment de l'educació com a principal element de creixement professional, d'ocupabilitat, de cohesió social i d'equitat.

Classes semipresencials

«Són cursos d'idiomes i cursos especialitzats, amb classes semipresencials. Això vol dir que no ens han vingut de nou, a nosaltres, ja que aquest model és el propi de la UNED», argumenta el director d'UNED Girona, David Maldonado, el qual, també, informa que es poden seguir les tutories dels Graus que s'imparteixen, tant des de casa, a distància, com des de l'aula, presencial.

La política del Centre Associat UNED Girona, respecte a la qualitat, és la de subministrar el servei de formació acadèmica d'acord amb els requisits establerts pel centre, les directrius metodològiques de la seu central de la UNED, les necessitats dels estudiants i les demandes de la societat, sense acceptar cap compromís que pugui afectar la qualitat d'aquest servei en una universitat pública, que aviat celebrarà els seus cinquanta anys d'història i que és la universitat amb més estudiants de tot l'Estat.

UNED ALT EMPORDÀ

Adreça: carrer Nou, 53. Fundació Clerch i Nicolau. Figueres

Telèfons: 972 503 952 - 972 212 600

Web. www.unedgirona.org

Correu: info.girona.uned.es