L'Aula de Teatre Eduard Bartolí (ATEB) és una federació d'entitats teatrals de Figueres i persones de la ciutat i comarca amb la voluntat d'impulsar la cultura teatral a l'Alt Empordà. L'ATEB ha consolidat projectes com l'Aula de Teatre de Figueres, que rep suport de l'ajuntament i, any rere any, s'aferma com a referent en formació teatral a l'Empordà.

L'ATEB destaca per tenir oferta formativa per a totes les edats: des dels 4 anys fins a adults, separats en grups per franges d'edat. També ofereix formació a joves i adolescents que vulguin enfocar el seu futur cap al món de les arts escèniques, amb classes particulars, cursos específics d'expressió oral i corporal, cant, dicció... i un servei d'acompanyament per preparar processos de selecció, discursos, etc. Les classes es fan al Teatre El Jardí. El seu professorat és professional de les arts escèniques i el teatre; té experiència sobre els escenaris i està format en diverses escoles superiors d'arts dramàtiques o pedagogia teatral.

Transmissió de valors

La filosofia de l'ATEB és apropar la formació en arts escèniques a tothom qui ho desitgi. Amb una perspectiva lúdica i una clara aposta per transmetre valors com el treball en equip, l'expressió i educació emocional i la creació col·lectiva, l'Aula de Teatre forma part del teixit cultural viu de la comarca. D'altra banda, disposa d'un projecte adreçat a les escoles de l'Empordà, en què realitza sessions de teatre, impartides pels mateixos professionals, com a activitats extraescolars als centres educatius.

L'ATEB treballa per fer arribar el teatre a tots els estrats i grups socials; així, a través del projecte Teatre a l'Abast, realitza sessions per a espais i col·lectius específics, com el Centre Cívic Bon Pastor o les classes de Català a Través del Teatre, entre altres.

L'Aula de Teatre vol ser una plataforma de participació ciutadana en l'àmbit cultural i local, un punt de trobada, de naixença d'inquietuds culturals i teatrals; i per això, fomenta activitats com el Club de Lectura, sortides per veure representacions teatrals a l'Empordà i a Barcelona, i participa en actes i activitats públics com les Festes de la Santa Creu, Sant Jordi, Nadal o Tots Sants. També, amb col·laboració amb Figueres a Escena i dins del projecte Club de l'Espectador, organitza col·loquis amb artistes després de la funció i tallers amb artistes locals, entre altres. També el seu projecte El Vestíbul dels Tits s'enfoca a oferir activitats i tallers a un públic familiar, perquè els infants s'endinsin al món del teatre a través d'activitats lúdiques una estona abans de la representació.

Novetats d'enguany

Aquest curs 2020-21, l'Aula de Teatre presenta novetats. D'una banda, hi ha incorporacions al professorat: Àngels Bassas, que dirigirà grups de joves i adults; i Ariadna Colomer, cantant i actriu de teatre musical, que serà professora dels cursos de cant. Una altra novetat és la creació de la Companyia de l'Aula de Teatre, per a joves i adults de l'Aula que vulguin crear un espectacle de teatre a final de curs.

Enguany, també, s'està treballant per ampliar els avantatges de formar part de l'Aula de Teatre. A part de descomptes en els espectacles del Figueres a Escena, l'Aula de Teatre també treballa per elaborar un Carnet d'Alumnat que inclogui avantatges i descomptes en llibreries, cinemes, obres teatrals i activitats culturals diverses a la regió.

ATEB

Adreça: Plaça Josep Pla (Teatre El jardí). Figueres

Telèfon: 633 418 610

Web: www.atebfigueres.cat