Aquest no serà un Sant Jordi normal. No podrem sortir al carrer per viure una de les festes més boniques del nostre país. I ja fa dies que van sorgint iniciatives que intenten pal·liar aquesta sensació de desencís que tenim tots a mesura que s'acosta el dia. D'entre totes les celebracions que caracteritzen aquesta jornada festiva, destaquen sempre les que s'organitzen des de l'àmbit educatiu: concursos literaris, visita a les parades, activitats de tota mena, per tots els gustos i per totes les edats.

Això, enguany, tampoc serà possible. Malgrat tot, s'han trobat recursos per apropar la festa als infants i als joves. Una de les propostes arriba des de l'Institut de Llançà, on els alumnes de tots els cursos d'ESO i de batxillerat participen en la creació de poemes col·lectius que es van escrivint a partir de les col·laboracions que entre tots fan arribar al compte d'Instagram @st.jordi_insllanca que han creat per a l'ocasió.

Una de les creacions dels joves.

Des del passat 15 d'abril i fins al mateix dia de Sant Jordi, diverses vegades al dia es van publicant les actualitzacions dels poemes -un en català i un en castellà- a mesura que els alumnes fan arribar les seves propostes de versos com a comentaris de les imatges dels poemes que es van publicant.

La iniciativa ha sorgit del professorat de llengua per -aprofitant la motivació que representen les xarxes socials per als joves com a mitjà de comunicació per excel·lència- mantenir en contacte l'alumnat durant aquests dies de confinament, participant tots plegats d'una activitat col·laborativa que haurà fet de la poesia una eina de relació durant uns dies.