El Setmanari de l'Alt Empordà i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà estan a punt de tancar la fase d'inscripcions a la convocatòria de la IX edició dels Premis de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació per a Primària i la VI edició d'aquests premis per a Secundària. El termini perquè les escoles i els instituts de l'Alt Empordà es puguin apuntar finalitza aquest dijous, 5 de març.

L'objectiu d'aquesta convocatòria literària és fomentar i promoure el gust per l'escriptura creativa. Pot optar a aquests premis tot l'alumnat de 6è i de 3r d'ESO de la comarca, seleccionat prèviament per cada centre educatiu.

Pel que fa a la categoria de Primària, la forma de participar és mitjançant l'elaboració d'una redacció en llengua catalana, a partir d'un text motivador. Els estudiants de 3r d'ESO han de fer una redacció d'una notícia en llengua catalana fixant-se bé amb allò que els inspira una fotografia periodística.

Els dos grups d'alumnes estan convocats a fer els escrits, de forma presencial, el dissabte, 14 de març, a la seu del Servei Educatiu de l'Alt Empordà, a Figueres. Els participants de 3r d'ESO, a 2/4 de 10 del matí, i els de 6è de Primària, a 2/4 de 12 del migdia. Hi assistiran tots els alumnes que hagin estat designats prèviament per les escoles i els instituts.

Els noms dels guanyadors es donaran a conèixer el dimecres 15 d'abril, a les 6 de la tarda, en un acte que se celebrarà a l'Auditori dels Caputxins de Figueres.