L'equip R2-K2 del centre educatiu de robòtica Edukbits de Figueres ha guanyat per segon any consecutiu el primer Premi al Millor Projecte d'Innovació a la desena edició del campionat provincial de Girona de la First Lego League (FLL). La First Lego League és la principal competició cientifica i tecnològica juvenil a escala mundial, amb més de 35.000 equips a tot el món.

En la fase gironina de la competició, Edukbits ha presentat dos equips, K-Team 23 (entre 9 i 12 anys) i R2-K2 (entre 13 i 15). Tots dos han obtingut molt bones puntuacions, situant-se 7ens i 3ers (de 23 equips) respectivament en el Joc del Robot, una prova que consisteix a dissenyar i programar un robot Lego per fer una sèrie de reptes en un camp de competició.

A més, l'equip R2-K2 ha guanyat el Primer Premi al Projecte d'Innovació amb una imaginativa solució que aplica la Intel·ligència Artificial (IA) per reduir de forma ètica la plaga de coloms a l'antiga presó de Figueres. L'equip ha treballat el projecte durant un any, demanant la col·laboració ciutadana, la complicitat de l'Ajuntament i associacions cíviques i experts en la matèria.

Aquesta competició premia, a més de la feina en l'àmbit tècnic i creatiu, valors com la col·laboració, la inclusió, l'impacte positiu dels projectes en el món, el treball en equip i la diversió. Els responsables d'Edukbits es feliciten perquè, com diuen, els seu equips "han obtingut uns magnífics resultats en els seus dos primers anys a la competició. Motivats pels excel·lents resultats, el seu repte de cares a l'any vinent és repetir i millorar-los, tot incorporant noies al seu equip, complint un dels principis de la First Lego League, la inclusió".