L'Institut Cap de Creus de Cadaqués ha participat i acollit, aquest dijous, 30 de gener, al pavelló Es Quatre Camins del municipi, la Copa Cangur, una activitat promoguda per la Societat Catalana de Matemàtiques. El col·lectiu de professors de matemàtiques que formen el Grup Jugamat són els encarregats de promoure i organitzar aquesta activitat i d'altres com les Proves Cangur o la Mostra de Treballs Matemàtics de Figueres.

En la Copa Cangur, diferents equips de 7 alumnes de 2n i 3r d'ESO han hagut de resoldre durant 60 minuts una sèrie de problemes i enigmes matemàtics. En aquesta edició s'hi han inscrit un total de 12 equips procedents dels diferents instituts de la comarca. «Ha estat un gran èxit d'inscripcions, tenint en compte que el total de centres de secundària és d'una quinzena», s'ha felicitat la directora de l'Institut Cap de Creus, Anna Bosch.

La direcció de l'institut ha agraït públicament a l'inici de l'acte la bona predisposició de Ajuntament de Cadaqués a l'hora d'acollir aquesta prova, facilitant l'espai i el material necessari per poder dur-la a terme. L'alcaldessa de Cadaqués, Maria Pia Seriñana, i la regidora d'Educació, Laura Blay, han assistit a l'esdeveniment donant suport als participants.

En el concurs es presenten 12 problemes i 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles. És una cursa contra rellotge on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, i per tant la estratègia d'equip és molt important. A més, durant el desenvolupament de la prova els equips poden seguir en directe l'estat del concurs, tant la puntuació i la classificació com els encerts i errors que porten acumulats cadascun dels participants. Això el fa un joc emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes.

La primera fase del concurs se celebra en una trentena de seus locals repartides arreu del territori. A les comarques gironines aquestes seus han estat a Cadaqués i a Girona. El primer equip classificat de cada seu, juntament amb els campions de l'any anterior, es classifiquen per la gran final nacional. Els primers classificats a la fase nacional obtenen un passi per a participar en la final internacional (que es fa en línia des del propi centre) amb equips d'altres països.

El Grup Jugamat, format per professors de matemàtiques, compta amb el suport del Servei Educatiu de l'Alt Empordà i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.