30 de desembre de 2019
30.12.2019
Figueres

Les emocions i el treball cognitiu, claus en l'etapa infantil a La Salle

L'Ulisses, per exemple, és un programa d'estimulació primerenca que provoca una estimulació neuronal

30.12.2019 | 07:52
L'equip de mestres d'Infantil de La Salle Figueres.

«Pensem que una aula d'infantil és una petita societat on hi ha moltes actituds diferents, aquestes són un aprenentatge de vida que els ensenya a compartir, a escoltar, a decidir... habilitats necessàries com a persones que habiten en una societat plural», explica l'equip de mestres d'Infantil de La Salle Figueres.

A les aules d'Infantil, ubicades en espais independents de la resta d'alumnes, es desenvolupen diferents projectes propis de La Salle que permeten estimular i treballar aspectes cognitius i emocionals amb els infants.

Destaquen, entre d'altres, l'Ulisses, un programa d'estimulació primerenca que provoca una estimulació neuronal mitjançant estímuls visuals; els circuits motrius que afavoreixen el desenvolupament de la lateralitat, del control del propi cos i la coordinació motriu general; el programa Crea, que treballa el pensament lateral i creatiu, i que augmenta l'eficàcia del pensament lògic; l'Optimis, que consisteix en activitats que estimulen les diferents capacitats cognitives; el Màpping, per elaborar mapes conceptuals al voltant d'un tema o idea i per aprendre a sintetitzar, i el Hara, que pretén mostrar als alumnes un camí que els condueixi vers el seu món interior: consciència, dubtes, records, valors, emocions... un camí en el qual es posa nom a les emocions i en el quals els petits aprenen a canalitzar-les.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook