L'Institut Ramon Muntaner de Figueres ha iniciat, gràcies a la iniciativa de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA), un programa d'educació socioemocional per a tot l'alumnat d'ESO, Batxillerat diürn i Cicles Formatius. Aquestes formacions estan finançades totalment per l'AFA i es preveu que, durant tot el curs, es puguin fer fins a una seixantena de sessions.

L'encarregada d'impartir les classes és Dari Muñoz, educadora, formadora i agent sensibilitzadora del desenvolupament de l'educació emocional i social des d'una orientació humanista. Cadascun dels grups realitza dues sessions, que estan emmarcades dins el Pla d'Acció Tutorial (PAT).

Aquesta línia d'intervenció permet dinamitzar els grups d'alumnes, en funció del seu nivell, perquè comparteixin experiències i aprenguin a identificar les emocions. Des de l'institut, exposen, amb aquesta descripció, quins són els principals objectius de les sessions d'educació emocional i social. «Les dinàmiques de grup permeten empoderar els estudiants: enfortir les seves capacitats, desplegar i conèixer els recursos propis i externs, aprendre a conviure i tenir cura d'un mateix, interactuar amb els altres des d'un lloc més conscient i a tenir cura del grup amb el qual conviuen al llarg del curs, posant a la pràctica el valor de l'empatia i la comunicació assertiva en cada sessió».