Al llarg d'aquesta setmana l'Institut Narcís Monturiol de Figueres ha celebrat la setmana de la ciència, la qual ha acollit diverses activitats. Avui divendres, ha tingut lloc la Fira de la Ciència, un esdeveniment que enguany arriba a la seva cinquena edició, «va començar essent molt petita i ara és una gran fira en la que convidem les escoles de primària perquè vinguin i participin en els diferents experiments que s'han preparat» explica Sandra Carbonell, directora de l'Institut.

10

L'Institut Narcís Monturiol celebra la seva cinquena Fira de la Ciència

Aquesta Fira ha comptat amb una cinquantena d'experiments, els quals han estat preparats per l'alumnat de l'Institut sota la supervisió de les professores i professors de ciències. Aquests assajos científics «solen anar relacionats amb un tema cada any, que aquest és el 150 aniversari de la Taula periòdica i per això n'hem creat una de gegant al pati» destaca la directora.

JORDI CALLOL

Abans de començar a fer aquests experiments s'ha fet la recepció de les escoles de primària a la Sala d'Actes del centre de secundària de la mà de Sandra Carbonell, amb una introducció sobre què és la taula periòdica i qui era Mendeléiev (el creador d'aquesta). Per la fira han passat uns 190 alumnes diferents col—legis: Escola Josep Pallach, Escola del Far d'Empordà, Escola Salvador Dalí i Escola Anicet de Pagès i de Puig.

A més a més, durant tots aquests dies s'ha fet el Concurs de Ciència, que ha consistit en uns mots encreuats que es troben l'entrada de l'escola en el qual hi ha participat els alumnes d'ESO, Batxillerat, equip docent i PAS responent les preguntes que se'ls plantejava.