L'Escola Mossèn Josep Maria Albert ha iniciat un projecte que promou l'educació des d'una perspectiva de gènere i d'igualtat d'oportunitats. El primer pas ha estat posar en pràctica uns tallers educacionals sobre la transformació social en aquest àmbit, que s'han titulat "Repensem les joguines, desmuntem els estereotips".

«Pensem que són moltes les mesures que es poden prendre per avançar cap a la igualtat de gènere i és molt important el paper que hi pot jugar una educació de qualitat que, des d'una perspectiva integral, sàpiga formar una ciutadania crítica», explica la directora de l'escola cistellenca, Maria Vilanova.

Implicar les famílies

Implicar les famíliesEn un treball conjunt d'entorn, amb diferents agents implicats en l'educació de la mainada, l'escola té l'objectiu d'assolir una realitat més igualitària i sostenible, i per aquesta raó també ha previst organitzar, aquest mateix dilluns, 18 de novembre, uns tallers oberts a la participació de les famílies. A aquesta activitat, hi pot assistir tothom que ho vulgui, i, a més, l'escola també té el suport de l'Ajuntament de Cistella, que hi contribueix amb una subvenció.

La idea és que els pares, amics, veïns... prenguin consciència sobre la igualtat de gènere, l'educació en valors, el llenguatge no sexista i com evitar els estereotips associats al que és masculí i al que és femení.

Els tallers d'aquest dilluns s'han plantejat de la següent manera, segons explica Maria Vilanova: Es titulen "Eduquem en la diversitat". Els primers a participar-hi són els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior, de les 3 a 2/4 de 5 de la tarda, i per a les famílies i els assistents adults es fan en horari de vespre, de les 7 a 2/4 de 9. «Els tallers estan subvencionats i són gratuïts tant per als alumnes com per a les famílies i són oberts a tothom», ha volgut recordar la directora de l'escola.

El propòsit que s'ha marcat l'equip de mestres és «generar un espai de reflexió entorn els estereotips, les normes de gènere, les desigualtats de gènere i compartir eines per educar en la diversitat», segons ha conclòs Maria Vilanova.