La forma com es ballava al segle XVII no té res a veure amb els ritmes que ens fan moure el cos avui dia. Això ho saben molt bé els alumnes del cicle superior de l'Escola Pous i Pagès de Figueres, que s'han convertit en uns veritables experts de com ha evolucionat el temps a través de les danses. En una exhibició coreogràfica, davant les seves famílies i els seus mestres, els nens i les nenes han seguit les passes d'un minuet, un vals, el swing, la música disco, el break dance i el reggaeton. El grup no només ha adquirit els aprenentatges històrics i socials de cadascun d'aquests estils, sinó que també s'ha gua­nyat una gran ovació del públic.

EDUARD MARTÍ

Aquest espectacle s'ha celebrat, l'última setmana del segon trimestre, per donar la benvinguda a la nombrosa concur­rència que ha respost a la crida dels nens i dels mestres. Una jornada de portes obertes per mostrar als pares i les mares el treball que han desenvolupat els alumnes aquest curs i que té el pas del temps com a eix vertebrador. «Aquest curs, l'escola ha format part de la Xarxa de Competències Bàsiques compartint experiències sobre el treball per projectes. A través del nostre grup impulsor s'ha ideat el projecte del pas del temps i ha culminat amb la construcció d'un museu, que hem volgut obrir a les visites de les famílies», ha explicat Núria Varó, cap d'estudis de l'Escola Josep Pous i Pagès.

Quatre temàtiques

I així ha estat com un cop els alumnes de 5è i 6è han finalitzat l'execució de les danses, han convidat les famílies a dirigir-se al pis superior del gimnàs, per mostrar-los el recinte museístic que han ideat. Allà, alguns d'ells tenen la responsabilitat d'exercir de guies per als visitants.

EDUARD MARTÍ

El museu s'estructura en quatre temàtiques: el pas del temps a través dels balls i la música; el pas del temps a través de les joguines i els jocs, amb la col·laboració del Museu del Joguet de Catalunya-Figueres; el pas del temps a través dels mitjans de transports, i el pas del temps dels mateixos alumnes.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la implicació de tota l'escola. Els mestres han felicitat els alumnes no només per l'esforç i la dedicació per tirar endavant les activitats del pas del temps, sinó també per haver animat els seus pares a participar de forma activa en la jornada de portes obertes.

EDUARD MARTÍ