05 de abril de 2019
05.04.2019
Figueres

Els guanyadors dels Premis Josep Pallach es donen a conèixer aquest 6 d'abril

Els ajuntaments de Figueres, Palafrugell i Begur concedeixen els guardons en un acte a la capital altempordanesa

05.04.2019 | 22:02
La convocatòria té el suport de la Fundació Josep Pallach.

Els Premis d'Educació Josep Pallach celebren la proclamació dels guardonats el 6 d'abril, a les 10.30 hores, a la sala de plens de l'Ajuntament de Figueres. En aquest acte, es donen a conèixer els noms dels guanyadors del XV Premi d'Experiències Educatives; convocat per l'Ajuntament de Figueres; el V Premi d'Articles Periodístics, que promou l'Ajuntament de Palafrugell, i el V Premi de Narrativa Curta, que organitza l'Ajuntament de Begur.

El Premi d'Experiències Educatives el va instaurar l'ajuntament figuerenc el 2002, amb la voluntat de recuperar l'antic i desaparegut Premi d'Experiències Pedagògiques Alt Empordà (1983-1994). Està dotat amb 5.000 euros i premia les experiències educatives innovadores relacionades amb valors com els drets humans, les relacions humanes, la democràcia o l'educació per la pau.

Una visió més àmplia

L'any 2014, es va firmar un acord entre els ajuntaments de Figueres, Begur i Palafrugell i la Fundació Josep Pallach per tal de donar una visió més àmplia dels Premis Pallach dins el món de l'educació i la pedagogia.

Begur va dirigir l'organització d'un guardó adreçat a alumnes d'ESO (de 12 a 16 anys), dotat de 400 euros, per una banda, i a alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius (fins a 18 anys), dotat de 600 euros, per l'altra, animant-los a participar en la redacció d'un text que incideixi en els valors del compromís social i la solidaritat.

L'Ajuntament de Palafrugell va centrar-se en l'àmbit de la comunicació per valorar treballs periodístics sobre l'educació, entesa des d'una perspectiva transversal. En aquest cas, es concedeix un premi únic de 1.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook