L'Assemblea General de Nacions Unides ha proclamat el 2019 com l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics i, amb motiu d'aquesta commemoració, els assistents a la jornada Vilafant Vila Educadora, que s'ha celebrat aquest dissabte, 16 de març, han pogut gaudir d'una exposició repleta de taules periòdiques de totes les mides i les formes.

La convenció educativa ha estat un èxit, segons la valoració generalitzada del públic que ha omplert la sala de Les Mèlies. El programa s'ha encetat amb la música en viu dels Tallers Municipals de Música.

Al llarg del matí han parlat Gaspar Hernández, escriptor, periodista i divulgador en matèria de psicologia i espiritualitat; Martí Fonalleras, director del Servei Territorial del Departament d'Educació a Girona, i també una bona representació de persones que han format i formen part de la dècada de vida de l'Institut de Vilafant.

Durant la jornada, l'alumna de 4t B de l'Escola Les Mèlies, Júlia Martínez, ha estat guardonada amb un premi perquè el seu dibuix ha resultat guanyador en el Concurs de Cartells Vila Educadora 2019, un disseny que s'ha utilitzat per il·lustrar el programa d'enguany. També s'han concedit les Beques a l'Excel·lència als estudiants de l'Institut de Vilafant que tenen expedients acadèmics brillants.