Figueres recupera la Nit del Comerç i premiarà els establiments de la ciutat

Tindrà lloc el 23 de novembre i aquesta convocatòria lliurarà cinc guardons

Els establiments poden presentar les seves candidatures fins al 24 d’octubre

L'acte està impulsat per Comerç Figueres i el Setmanari de l’Alt Empordà, amb el suport de l’Ajuntament

L'Auditori dels Caputxins en una imatge d'arxiu.

L'Auditori dels Caputxins en una imatge d'arxiu. / Ajuntament de Figueres

Carles Ayats Aljarilla

Carles Ayats Aljarilla

Figueres recuperarà la Nit del Comerç el 23 de novembre. Una celebració que tindrà com a eix principal uns premis nous que distingiran els principals actors que contribueixen a mantenir l’estructura comercial de la ciutat. Aquesta convocatòria lliurarà cinc guardons: Premi al Comerç de l’Any, al Comerç Emblemàtic, al Comerç de Barri, als Mercats de Figueres i a la tasca de contribució a la Promoció i Coneixement del Comerç de la ciutat. També es lliuraran distincions per a tots aquells comerços que compleixen 25, 50 i 100 anys de la seva activitat.

Els establiments poden presentar les seves candidatures a una o més categories, fins al dia 24 d’octubre. Ho poden fer a través del formulari que trobaran clicant aquí.

Un jurat integrat per les entitats convocants, Comerç Figueres Associació i Setmanari de l’Alt Empordà, més representants de l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la Cambra de Comerç de Girona seran els encarregats d’avaluar les candidatures i atorgar els premis. L’objectiu d’aquesta convocatòria és guardonar els establiments que dinamitzen els espais comercials dins la trama urbana i aporten solucions de conveniència als clients i els comerços que, amb la seva millora constant, desenvolupen noves propostes i models de negoci per donar resposta a les noves demandes dels clients. També es vol posar l’accent en el capital humà del comerç i dels mercats, que contribueix a fer de Figueres una ciutat moderna i emprenedora.

Premi al Comerç de l’Any

Aquesta categoria reconeix un establiment que hagi destacat durant l’any de la convocatòria dels premis. Pot tractar-se d’un comerç que hagi brillat en qualsevol dels aspectes que engloben el fet comercial. Es premiarà aquell comerç que hagi excel·lit en innovació, en sostenibilitat, en corresponsabilitat social, en expansió, en creació de llocs de treball, o en qualsevol altra faceta comercial.

Premi al Comerç de Barri

Aquest reconeixement és per al comerç que, per la seva localització, implantació i identitat, desenvolupa una funció social i alhora vertebradora del barri de la ciutat de Figueres on s’ubica.

Premi al Comerç Emblemàtic

Aquest guardó distingeix aquell establiment comercial emblemàtic en actiu que formi part del catàleg del patrimoni arquitectònic, historicoartístic i paisatgístic dels establiments emblemàtics de la ciutat de Figueres, que destaqui per la singularitat en la seva activitat comercial, així com per la preservació i el manteniment dels elements catalogats, i que sigui símbol i expressió de la identitat de Figueres.

Premi Mercats de Figueres

Guardó per a la millor iniciativa del mercat de la fruita i la verdura o del mercat de la roba: en reconeixement de la singularitat de les parades presents els dimarts, dijous i dissabtes als mercats de la plaça del Gra i de la plaça Catalunya i els dijous al mercat de la roba del passeig Nou i voltants.

Premi a la tasca de Contribució a la Promoció i Coneixement del Comerç de la ciutat

Premia la trajectòria professional o el lideratge d’una persona –empresària o empleada–, o entitat que contribueixi o hagi contribuït al desenvolupament, la millora, la dinamització o la promoció del comerç de Figueres, així com dels valors que són inherents al comerç de trama urbana: proximitat, innovació, sostenibilitat i emprenedoria.

Reconeixement a l’Antiguitat Comercial

Aquest guardó és per a tots aquells establiments de Figueres que acreditin que durant l’any 2023 han complert els 25, 50 o 100 anys de la seva activitat comercial. També qualsevol altra xifra rodona a partir dels 100 anys.