Si una cosa està clara, és que l'Alt Empordà té un encant especial que atrau, cada estiu, milers i milers de visitants. Potser és per això que aquest any, dins el top 10 de cases de luxe més visitades que recull el portal immobiliari Idealista, la primera i la sisena es troben a la comarca, concretament a Roses i a Empuriabrava.

La primera posició del podi ha estat per un xalet situat al davant de la petita Cala Calitjà de Roses, dins del parc natural de Cap de Creus. Un habitatge que s'ha convertit, segons el portal, "en el somni de gran part dels espanyols". I és que, situada enfront de mar, la casa té un encant especial. Té 226 metres quadrats que es distribueixen en dues plantes, i pot allotjar un total de 12 persones. A més, té 6 dormitoris, terrassa, jardí, i una cabanya equipada al bosc. "Destaca la seva privadesa, perquè es troba envoltada d'un bosc de pins", subratllen. Amb relació al preu, és de 2.900.000 euros, i encara està a la venda.

Pel que fa a la sisena casa més visitada, ha estat un xalet situat al carrer Falconera d'Empuriabrava. Es tracta d'un habitatge situat a prop de la platja, i té un total de quatre apartaments independents ben equipats amb dormitoris, cuina, llar de foc, etcètera. També té piscina, bar, zona chill-out i, fins i tot, un amarratge de 25 metres per ancorar embarcacions de lleure. El domicili es troba en venda encara, i té un preu d'1.380.000 euros.

Cal destacar que el fet que aquestes cases siguin de les més visitades no vol dir que siguin les més sol·licitades, ja que, tal com expliquen des d'Idealista, "la majoria d'espanyols reconeixen buscar habitatges de luxe que no es poden permetre" i aquest és un dels "passatemps més freqüent als mesos estiuencs". Per això, moltes persones han somiat poder gaudir d'aquests habitatges luxosos que es troben a la costa altempordanesa.

Xalet d'Empuriabrava. Idealista