Les matriculacions de cotxes s’enfilen un 26% a Girona

La demarcació suma 2.905 operacions durant el primer trimestre de l’any, un 31,3% més que fa un any

Turismes en un concessionari en una fotografia d’arxiu.

Turismes en un concessionari en una fotografia d’arxiu. / DDG

Joel Lozano

El mercat automobilístic gironí ha arrencat l’any amb bon peu i així ho constaten les xifres dels tres primers mesos de 2023. Girona va registrar fins a 994 matriculacions de turismes durant el darrer mes de març, un 26,6% més que fa un any, quan es van vendre 785 cotxes a la demarcació.

A més, la província tanca el primer trimestre amb un increment superior al registrat durant el darrer mes de març. Durant els primers tres mesos de l’any es van matricular a Girona 2.905 turismes, un 31,3% més en comparació amb el primer trimestre de 2022, segons les dades de la patronal dels concessionaris Fecavem.

A Catalunya es van registrar al març 10.723 matriculacions, un 35,7% més que fa un any, mentre que pel que fa al primer trimestre de l’any l’augment de les operacions és un 25,9% superior en comparació amb l’any 2022. Per províncies, Barcelona presenta una variació interanual al mes de març del 33,3%. A Lleida el percentatge interanual és del 56,8% i Tarragona puja un 53,6%.

Des de la patronal asseguren que «estem molt per sobre de les nostres previsions inicials de primers d’any», tanmateix, remarquen que «mantenir una tendència creixent sempre és positiu, però estem lluny de les matriculacions prepandèmia».

A través d’un escrit, Fecavem relata que la producció de vehicles europeus i nacionals «va superant els problemes de subministraments per la manca de microxips». A més, expliquen que per analitzar les dades de febrer cal tenir en compte «la proximitat de la Setmana Santa», ja que «té un important efecte en les matriculacions, sobretot en el canal rentacar i flotes d’empresa. Podem concloure que la Setmana Santa ha estat enguany un revulsiu dinamitzador del mercat».