La incubadora vertical de Figueres ofereix deu punts de treball a l’emprenedoria

El nou Espai d’Innovació Empresarial, inaugurat divendres, serà la punta de llança del canvi de «model econòmic» de la ciutat i la comarca

Santi Coll

Santi Coll

El nou Espai d’Innovació Empresarial de Figueres ja és una realitat,des de divendres. L’equipament ha estat condicionat a l’edifici ampliat del centre de Formació Ferran Sunyer. La inauguració va anar a càrrec de la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà i del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, juntament amb l’alcaldessa Agnès Lladó. Els van acompanyat la presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, regidors, tècnics i empresaris. La presentació va anar a càrrec de la periodista Xantal Llavina

La consellera Vilagrà ha celebrat que Figueres «sigui una ciutat que mira al futur» i creu que el nou centre «generarà noves oportunitats per no deixar ningú enrere» a més «de fomentar la competitivitat de les empreses del territori». El diputat Pau Presas destaca que l’Espai «ajudarà a diversificar l’economia local i comarcal» com a « un punt d’inflexió» amb el repte «de mantenir empreses i llocs de treball en el territori».

L’alcaldessa Agnès Lladó reconeix que «aquest era un projecte molt reivindicat» per a una Figueres «que és una capital de comarca plena d’oportunitats, en la qual els vells models econòmics han de canviar».

Per aconseguir-ho, l’Espai d’Innovació Empresarial, projectat com a incubadora vertical tecnològica i construït amb fons europeus Feder, de la Diputació de Girona i de l’Ajuntament de Figueres, posa a disposició dels emprenedors i de les empreses de nova creació, deu despatxos i espais comuns que podran utilitzar per a arrencar els seus projectes i iniciar-ne la consolidació.

El president de l’Associació Empord@TIC’s, Carles Vázquez, destaca que «el nou equipament era molt necessari per ajudar, en tots els àmbits, als emprenedors que comencen. Com a Associació hem estat al costat de l’Ajuntament en aquest projecte des del primer moment i volem seguir fent-ho per crèixer i impulsar el canvi a l’economia local i comarcal».