Figueres

La Comissió Europea engega un pla pilot de tren transfronterer que inclou Figueres

Entre els deu projectes seleccionats està la connexió Figueres amb Toulouse i Montpellier

Emporda.info

La Comissió Europea ha anunciat que donarà suport a 10 projectes pilot per a establir nous serveis ferroviaris o renovar els existents per tal de millorar les connexions ferroviàries transfrontereres en tota la UE, fent-les més ràpides, més freqüents i més assequibles.

D'aquests 10 projectes prioritaris seleccionats per la Comissió, dos comprenen la ciutat de Figueres. Es tracta, d'una banda, de la connexió de Catalunya amb Occitània (Barcelona-Figueres-Montpellier i Barcelona-Figueres-Toulouse). I, d'altra, el tren nocturn European Sleeper que connectarà de forma directa les ciutats de Barcelona i d'Amsterdam, passant per la capital altempordanesa.

Aquests itineraris rebran una atenció principal de les institucions europees durant els propers anys, suport i finançament per poder-se desenvolupar i funcionar millor. La previsió de la Comissió Europea és que els projectes seleccionats estiguin en funcionament abans de l'any 2029.

L'Ajuntament de Figueres celebra aquesta iniciativa, "demostra que Figueres és un eix ferroviari estratègic a nivell europeu, fonamental per connectar amb tren el nord i el sud d'Europa". Des del consistori asseguren que el desenvolupament d'aquestes línies ferroviàries que passen per Figueres permetrà fer més competitiva la ciutat, captar-hi inversions i generar-hi més activitat econòmica.