Barcelona

Les discoteques catalanes preveuen que 1,1 milions de persones celebraran la nit de Cap d'Any a locals d'oci nocturn

Cua per entrar a un local d'oci nocturn

Cua per entrar a un local d'oci nocturn / Lorena Sopêna - Europa Press

EP

El Gremi d'Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província preveu que 1,1 milions de catalans celebrin la nit de Cap d'Any a locals d'oci nocturn, segons un comunicat aquest divendres.

Aquesta xifra es desprèn de l''Estudi de perspectives de la nit de Cap d'Any 2022', elaborat per la Federació Nacional d'Empresaris de Lleure i Espectacles i l'entitat juntament amb la SGAE i Coca-cola.

El Gremi ha apuntat que aquestes dades consoliden la recuperació del sector, que preveu augmentar un 10% la facturació del mes de desembre respecte al mateix mes del 2019.

L'estudi apunta que l'edat mitjana dels assistents serà de 32,1 anys, "recuperant així el perfil de clients més grans que amb la crisi de la covid havien deixat de sortir" i estava per sota dels 30 anys.

El secretari general del Gremi, Ramon Mas, ha augurat "una nit de Cap d'Any de rècord" i que, després de les bones dades de l'estiu i de Halloween, el balanç econòmic del mes desembre i de la Festa de Cap d'Any ha de permetre al sector afrontar el 2023 com l'any de la recuperació definitiva, en les seves paraules.