Prensa Ibérica és el grup de comunicació que més creix en audiència digital

Emporda.info

El grup Prensa Ibérica consolida el seu creixement en suport digital. GFK li atorga en el seu registre de novembre una audiència total de 23.144.464 usuaris únics, un increment del 48% respecte a l’anterior onada.

Aquestes dades eleven Prensa Ibérica al segon lloc de la classificació per grups de comunicació espanyols, per davant d’Unidad Editorial (21,8 milions), Vocento (21,7 milions), Grup Godó (17,7 milions) i Henneo (15,4 milions), i a tan sols milió i mig d’usuaris únics de Prisa (24,7 milions).

Tots els diaris del grup creixen de manera notable aquest últim càlcul de GFK. La mitjana diària de l'audiència del Setmanari de l'Alt Empordà ha crescut un 12% aquest darrer mes de novembre.

Entre les capçaleres del grup, cal destacar també el comportament d’El Periódico de España, nou diari de dimensió nacional que creix un 46% en audiència digital i que, amb 3,1 milions d’usuaris únics, supera ja a altres diaris de recent llançament com El Debate (2,9 milions) o The Objective (2,7 milions).

Aquest augment generalitzat en audiència posa en relleu l’aposta digital del grup Prensa Ibérica, que ha realitzat en els últims anys una forta inversió en innovació tecnològica per adaptar les seves capçaleres a l’ecosistema digital i als nous hàbits dels seus lectors a través de continguts de qualitat.

Prensa Ibérica, líder de la informació regional i local a Espanya, compta actualment en el conjunt d’Espanya amb 26 diaris impresos i digitals, a més d’altres cròniques locals, i diverses revistes. El Periódico de Catalunya, Sport, Diari de Girona, Regió 7 i Diari de Mallorca són algunes de les capçaleres del grup.