Catalunya comptarà en el primer trimestre del 2023 amb un segell d'excel·lència d'empreses gestores d'habitatges turístics que s'ha presentat aquest dijous a Girona en el marc d'un simposi del sector.

Aquesta certificació, la primera d'aquestes característiques que s'impulsa a tot Europa, segons els seus responsables, és un projecte que es va forjar a l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) Costa Brava-Pirineus de Girona i que es prepara conjuntament amb la Federació Catalana d'Apartaments Turístics (Federatur), la Universitat de Girona i la Generalitat.

La iniciativa s'emmarca en la lluita constant del sector per erradicar els habitatges turístics il·legals i es demana a les administracions la màxima col·laboració en la seva difusió i implementació.

La responsable de l'Àrea de Coneixement, Qualitat i Competitivitat de la Direcció general de Turisme, Mercè Escrichs, ha donat detalls d'aquesta certificació que servirà per donar la màxima visibilitat a les empreses que treballin des del rigor i la qualitat.

També serà un termòmetre de l'estat de cada companyia que s'adhereixi en detectar els seus punts forts i febles i permetrà millorar la seva competitivitat.

Escrichs ha explicat que el segell, que estarà operatiu durant el primer trimestre del 2023, pretén seguir posant traves a tots aquells habitatges que existeixen al mercat però que no estan legalitzats.

La presidenta de l'ATA, Esther Torrent, ha destacat la gran potència del sector: "Representem l'allotjament turístic reglat més important de les comarques de Girona amb 160.000 places", que suposen la meitat del total disponible amb 13.000 apartaments o viles.

Torrent ha fet una crida a la “necessitat de seguir amb la fórmula d'èxit que és la col·laboració públicoprivada en el sector turístic i també a la necessitat de diàleg polític, d'estabilitat i de cerca de solucions a Catalunya que permetin seguir avançant i creixent”.