El conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, ha assegurat aquest divendres que el departament disposa d'instruments per respondre a l'actual crisi social, com la renda garantida de ciutadania (RGC), i ha defensat desplegar-la a més persones que la necessitin.

"Hem de ser capaços en les pròximes setmanes que la RGC compleixi amb la seva funció d'última xarxa de cobertura d'ingressos mínims per a moltes famílies", ha dit el conseller durant una visita al centre humanitari de Creu Roja Catalunya, a Sant Martí de Tous (Barcelona).

També ha optat per treballar de manera eficaç en la coordinació de la RGC amb l'ingrés mínim vital (IMV), i també per complir amb els compromisos adquirits en matèria de pobresa energètica que, a parer seu, encara són més rellevants en el context actual.

Sobre la seva visita al centre de la Creu Roja, el titular de Drets Socials ha remarcat l'"acció cabdal" que fa l'entitat per combatre l'exclusió a més de l'estreta relació que té amb el seu departament.

La Conselleria té entre les seves prioritats fer d'"escut social" contra la pobresa i el greuge que suposen la crisi energètica, l'encariment dels productes bàsics i de l'habitatge per a les persones vulnerables.