El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha decretat uns serveis mínims d'entre el 22% i el 80% per a la vaga de tripulants de cabina de Vueling durant cada divendres, diumenge i dilluns entre l'1 de novembre del 2022 al 31 de gener del 2023, i també els festius i els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener.

En un comunicat, el Govern central explica que aquests serveis essencials "tenen l'objectiu de compatibilitzar l'interès general dels ciutadans i en particular les seves necessitats de mobilitat, amb el dret de vaga d'aquest col·lectiu de treballadors".

En concret, les rutes domèstiques cap a o des de territoris no peninsulars tenen uns serveis mínims d'entre el 57% i el 80% depenent de l'aeroport i el període en el qual es fa la vaga --novembre, desembre, Nadal o gener--.

Els serveis entre ciutats espanyoles peninsulars quan el mitjà alternatiu de transport públic disponible impliqui un temps de desplaçament igual o superior a 5 hores, o entre ciutats espanyoles peninsulars i ciutats estrangeres, tenen uns serveis mínims d'entre el 34% i el 59%.

Finalment, en les rutes entre ciutats espanyoles quan el mitjà alternatiu de transport públic disponible impliqui un temps de desplaçament inferior a 5 hores --que només afecta els aeroports de Barcelona i València-- són d'entre el 22% i el 32%.

Vueling té previst operar 466 vols que s'espera que es desenvolupin amb normalitat, segons ha informat la companyia en un comunicat. Aquests vols suposen el 90% dels programats en tota la xarxa, que eren 520, ja que Vueling ha cancel·lat amb antelació i de manera preventiva 54 vols no protegits pels Serveis Mínims previstos per a la jornada d'avui.