L’empresa de gelats artesans italians Gelati Dino, amb la seu central a Empuriabrava, ha recaptat a través de la iniciativa d’un gelat solidari un total de 2.530 euros que destinarà a l’Associació de Famílies amb Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). El grup elabora, mensualment des de fa tres anys, un gelat d’edició limitada i per primera vegada destinen els beneficis a una entitat sense ànim de lucre que lluita contra el càncer infantil. Coincidint amb el mes de la sensibilització sobre el càncer infantil, el setembre passat Gelati Dino va llançar un sabor especial de xocolata amb llet, amb sala dolç de llet i cruixents galetes salades pretzels.

Aquest gelat es va poder adquirir en 9 dels 31 establiments que Gelati Dino té a Barcelona, Madrid, Saragossa i Torremolinos (Màlaga). Sara Rosso, directiva de la companyia i tercera generació del negoci, explica que «per nosaltres ha estat un honor col·laborar amb AFANOC i així aportar d’alguna manera el nostre petit gra de sorra per la causa». Dino es planteja realitzar més accions com aquesta en un futur: «Ens agradaria molt seguir aquesta iniciativa, amb AFANOC mateix o amb una altra entitat benèfica».

En les edicions limitades sempre duen a terme sessions de fotos per promocionar el producte i, aquest cop, els protagonistes van ser tres nens que estan en tractament. «Va ser una experiència molt maca i divertida i els nens s’ho van passar molt bé», afegeix Rosso. AFANOC és una entitat sense ànim de lucre que des de fa 35 anys posa en valor la importància de l’acompanyament als infants i els seus familiars durant els tractaments de càncer infantil. Proveeix suport psicoemocional i social a les famílies, i també fa tasques d’acompanyament als infants i joves hospitalitzats.