Ca l’Anita va acollir aquest dijous a la tarda, el Fòrum Ciutadà de Priorització dels Pressupostos Participatius 2022. Durant la sessió, els assistents van seleccionar els 10 projectes finalistes que se sotmetran a votació del 10 al 20 d’octubre per part de totes les persones empadronades al municipi que tinguin 16 anys o més.

Les propostes finalistes i el seu cost estimat són les següents:

  1. Millora de l’skate park (160.000€)
  2. Creació itinerari disseny/art permanent (fins a 300.000€)
  3. Habilitació punt de reciclatge selectiu a passeig i platges (45.000€ - inclou tres punts de reciclatge)
  4. Macro carril bici/peatonal de connexió amb les urbanitzacions (300.000€)
  5. Convertir l’antic càmping Bahía en el pulmó verd de Roses (300.000€)
  6. Pàrquing públic amb carregadors per a cotxes elèctrics (300.000€)
  7. Instal·lació plaques solars a tots els equipaments municipals (300.000€)
  8. Sanejament i arranjament Av. Rier ade la Cuana (250.000€)
  9. Instal·lació de contenidors per al reciclatge d’oli (18.000€)
  10. Incrementar el nombre de papereres, tant a les platges com a la vila (36.000€ - inclou tres punts)

El Fòrum Ciutadà de Priorització era obert a tota la població i a través de petits grups de treball i una priorització final mitjançant una eina electrònica, les persones assistents van elegir aquestes 10 actuacions finalistes. Aquestes propostes van ser seleccionades d’entre un total de 34 que, prèviament, havien estat declarades vàlides per part dels serveis tècnics municipals.

Marc Danés, regidor d’Economia i Hisenda, agraeix la participació al Fòrum Ciutadà i anima els rosincs i rosinques a implicar-se en la votació final: “aquest mes d’octubre tindrà lloc la votació final d’aquesta cinquena edició dels Pressupostos Participatius. Esperem que la població respongui novament de forma positiva a la convocatòria i seguim, entre tots i totes, treballant per a millorar i potenciar aquest projecte que promou la cogovernança i contribueix a millorar Roses de forma col·lectiva”.

Proper pas: votació popular

La propera i darrera fase del procés serà la votació popular, que tindrà lloc del 10 al 20 d’octubre. Podran votar, fent ús del portal web tudecideixesroses.cat, totes aquelles persones empadronades al municipi que tinguin un mínim de 16 anys.