El projecte Bicitranscat engegat pel Consorci de les Vies Verdes de Girona ha posat a disposició dels usuaris onze punts de càrrega en les rutes Pirineux i Vies verdes Girona, entre els quals es troba l'estació de tren de Figueres. En els punts de càrrega també s'hi pot trobar una estació de manteniment amb les eines bàsiques i un inflador amb 2 capçals que permet l'inflat de qualsevol roda.

L'objectiu del projecte és unir els destins turístics de les comarques gironines i del departament francès dels Pirineus Occidentals, a través d'una xarxa ciclable interconnectada a diferents mitjans de transport públic, afavorint així la mobilitat sostenible.

El projecte té un pressupost de 4.689.269,25 euros, cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra

A l'Alt Empordà, les actuacions han permès enllaçar diferents segments aconseguint un traçat de 45 quilòmetres ciclables. La principal actuació duta a terme a la zona ha estat en un recorregut que surt de Figueres, transcorre per Vilatenim, El Far d'Empordà, Vila-Sacra, Vilanova de la Muga, Castelló d'Empúries, Aiguamolls de l'Empordà, Empuriabrava, Santa Margarida, Roses, Palau-Saverdera, Pau, fins arribar a Vilajuïga.