El pla industrial de la cervesera Mahou San Miguel passa per destinar aquest any gairebé 15 milions d’euros a tres dels seus centres de producció. Les plantes beneficiades són les de Lleida (que s’emporta pràcticament la meitat d’aquesta quantitat), Burgos i Còrdova, i la idea, segons els comunicats on així ho anuncia, és «assegurar la seva sostenibilitat i competitivitat futures». D’aquesta manera, la companyia preveu destinar aquests recursos a projectes vinculats amb l’eficiència energètica, la circularitat dels envasos i la digitalització. I fer-ho, «malgrat la complexitat de l’entorn econòmic actual del país, marcat per la inestabilitat i les tensions a la cadena de subministrament».

Concretament, la planta de Lleida rebrà 7 milions d’euros, un més dels que va destinar a aquestes mateixes instal·lacions la companyia l’any passat. En aquest cas, l’objectiu és impulsar projectes d’innovació i empaquetament sostenible, així com iniciatives orientades a digitalitzar i automatitzar la fàbrica. Amb aquesta transfusió de diners, la planta acumula una mica més de 33 milions d’euros d’inversió en els últims deu anys.

Segons els seus màxims responsables, aquestes tres fàbriques porten anys (60, en el cas de la catalana) «contribuint al progrés econòmic i social del seu entorn». «Per això any rere any reforcem la nostra inversió per dotar les nostres instal·lacions del nivell d’eficiència, qualitat i competitivitat que ens permeti continuar generant ocupació i riquesa local, amb el mínim impacte ambiental possible», expliquen.

En aquests últims anys, remarca la companyia, la fàbrica de Lleida ha aconseguit disminuir un 15% el seu consum unitari d’aigua, un 4% el d’energia i un 7% el de les seves emissions de CO2.

Aposta per l’entorn

«La contribució al progrés socioeconòmic de les zones en les quals opera és un dels eixos clau de l’estratègia de Sostenibilitat de Mahou San Miguel per a la pròxima dècada», contextualitza el comunicat. «La companyia va contribuir, gràcies a la seva activitat, amb 262 milions d’euros a l’economia catalana l’últim any i va realitzar compres de béns i serveis per valor de 78,5 milions d’euros a 440 empreses locals», afegeix, apuntant també que l’empresa genera al seu voltant 17.000 llocs de treball indirectes en aquesta regió.

A la fàbrica de Lleida, ara reforçada dins d’aquest pla d’inversions, hi treballen més de 160 persones, una plantilla una mica menor que la de Burgos, però que dobla la de Còrdova.