La sucursal 35 de Correus de Barcelona, al carrer Calàbria 235, ha paralitzat aquest dimecres l’activitat laboral després que els delegats de prevenció de riscos laborals d’UGT, CCOO i CGT de Catalunya hagin interposat una denúncia davant la Inspecció de Treball per l’«excés de temperatures» al centre.

Segons un comunicat d’UGT de Correus, aquestes temperatures oscil·len entre els 32 i 33 graus, cosa que comporta «un risc greu» per a la salut dels treballadors si continuen treballant en aquestes condicions.

CGT de Barcelona també ha assenyalat en un comunicat que hi ha «un problema greu amb la climatització i la temperatura» a la sucursal, i insta els delegats de Salut laboral a aplicar la llei de prevenció de riscos laborals.

Els treballadors esperen que Inspecció de Treball en ratifiqui el tancament i determini les mesures necessàries que ha de prendre la direcció de Correus per a la reobertura, a qui retreuen haver «obviat totes les recomanacions en matèria de prevenció davant l’onada de calor».

Resposta de Correus

Fonts de Correus han explicat a Europa Press que des d’aquest dimecres l’activitat del centre està aturada.

Han defensat que es tracta d’«una avaria en el sistema de climatització que està a l’espera que l’empresa proveïdora faciliti la peça de recanvi necessària per reparar-la», i han assegurat que s’han instal·lat sistemes de refrigeració portàtils provisionals.

També han afegit que, quant a l’atenció als clients, s’ha habilitat l’entrega d’enviaments en una unitat «molt pròxima», amb una persona que informa els clients sobre les oficines més pròximes on es poden dirigir per fer els enviaments.