El Producte Interior Brut (PIB) català va créixer un 4,8% interanual en el segon trimestre, segons les dades avançades publicades per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) aquest dilluns.

En termes intertrimestrals, l'increment és del 1,5% --en comparació amb el creixement del 0,3% del primer trimestre--, quatre dècimes més que el conjunt de l'economia espanyola i nou dècimes més que el conjunt del PIB de la Unió Europea.

En cas de confirmar-se les dades avançades, l'economia catalana estaria un 1,1% per sota del nivell de PIB d'abans de la pandèmia i representaria el 98,9% del nivell de PIB del quart trimestre del 2019.

"Després de la crisi provocada per la pandèmia i la posterior recuperació del 2021, el segon trimestre reflecteix un creixement notable de l'economia catalana", ha explicat l'Idescat.

De tota manera, ha advertit que el creixement ha estat desigual en funció de les branques d'activitat, amb un increment del 7% en els serveis i del 0,5% en la construcció; mentre que l'agricultura es va reduir un 1,6% i la indústria, un 1,5%.