L'economia espanyola va accelerar el creixement trimestral entre l'abril i el juny, fins l'1,1%, davant del 0,2% del trimestre anterior, segons l'avanç de dades de Comptabilitat Nacional publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el segon trimestre, la demanda nacional passa a liderar el creixement econòmic, principalment per la forta recuperació del consum de les llars (que passa de tenir un creixement negatiu a créixer un 3,2%) i el dinamisme de les inversions.

El creixement trimestral del PIB, el cinquè consecutiu, s'ha situat set dècimes per sobre de la previsió del Banc d'Espanya, que havia projectat en les últimes previsions un avanç del 0,4% per al segon trimestre.

No obstant això, Estadística ha explicat que l'avanç de dades d'aquest segon trimestre s'ha dut a terme a partir d'indicadors estadístics que oferien resultats fins al maig, just quan es va produir la invasió russa d'Ucraïna.

Ara bé, com ja va passar en l'avanç de resultats d'anteriors trimestres, en aquesta ocasió l'INE també ha pogut afegir a la informació de base habitualment empleada els resultats avançats d'algunes fonts referits al mes de juny, estimacions d'indicadors basats en dades administratives i altres fonts addicionals que complementen les usuals, tot això en línia amb les recomanacions de l'Eurostat i altres organismes estadístics internacionals.

En termes interanuals, la variació del Producte Interior Brut és del 6,3%, una taxa similar a la del primer trimestre del 2022, segons apunta l'INE.